Navigaatiovalikko+

Intiassa kuukin on kummempi

päivitetty 17.2.

… vai onko se “kuumempi”. Ei oikein nopeasti googlaamallakaan selvinnyt. Saa kommentoida 🙂

Oli aika myrskyinen päivä. Rannalla sai iholle ilmaisen hiekkapuhalluksen, jos nyt ylipäätään sinne kukaan meni. Aika hiljaista oli. Illemmalla sisämaassakin palmut huojui ja kaikenlainen roska lensi, jopa vaarallisesti yksi pellinpalakin katolta rymisi alas. Aamulla riitti lakaistavaa pihoissa. Täällähän on nyt kaikki hyvin kuivaa ja puistakin putoilee lehtiä muutoinkin. Monsuuni alkaa sitten taas kai noin toukokuussa, jolloin kaikki taas vihertää.

lowres_India_-2423bKuva on ensimmäinen sarjaan “Kummempi kuu”. Ei siitä eilen tuon kummoisempaa (!) saanut, mutta tulipahan samaan kuvaan mysrkyntuntua. Kookospalmu taipuu tuulessa ja kuu paistaa kirkkaalla taivaalla. Joskin alkaa tulla täysikuuksi, niin se, että se on ihan keikallaan ei näy. Sirppi jos olisi, niin se se vasta kummassa asennossa onkin.

Laitan tähän vielä kuvan koirista, jotka samassa hiekkamyrskyssä tyynesti makailevat. Joskin selkä myrskyyn päin, häntä tiukasti takapuolen suojana ja korvat luimussa.

lowres_India_-2425

lowres_India_-2511

Lisään tänne uuden kuu-kuvan. Olin pitkän viikonlopun reissussa – en niinkun “kotosalla”, kuten Anssi asian ilmaisi. Laitan kohta Hampista lisääkin kuvia. Hampi on hindu-uskonnon kukoistuskauden 1300-1600-luvun keskuspaikka. Muslimiuhka ajoi heidät perustamaan ihka uuden kaupungin nykyiseen Karnatakaan, noin 350 km sisämaahan tästä Goasta katsottuna.

Tämä kuu paistoi illalla paikallisen kylän suht ainoaan ravintolaan. Ravintolaan josta sai pullon olutta: kas kun kokki lainasi sen toisen asiakkaan mopoa, ja kävi ostamassa minulle pullollisen jostakin. Itse Hampin kaupungissa ei saa alkoholia ja ruokapuolellakin on pelkkiä kasvisvaihtoehtoja.

Kuvassa siis ravintolan kauniit värivalot – ja, joo, kuu on tuo pieni pyöreä reikä siinä valojen alla.


%d bloggaajaa tykkää tästä: