Navigaatiovalikko+

Hampi – Vijayanagara

Vijayanagara

lowres_India_-2519Voikos sen selkeämmin sanoa kuin Wikipedia (Creative Commons, muokattu):

Vijayanagara oli mahtava eteläintialainen valtakunta, joka hallitsi Deccanin ylänköä ympäristöineen yli kahdensadan vuoden ajan. Kaupunki sijaitsi nykyisen Hampin lähellä ja sen rauniot ovat nykyisin UNESCOn maailmanperintökohde.

Vijayanagaran perusti Harihara I vuonna 1336 ja se oli olemassa vuoteen 1646, Vijayanagaran valtakaudella hindulaisuus nousi keskeiseksi Etelä-Intian eri heimoja ja kansoja yhdistäväksi tekijäksi. 

Pääkaupunki Vijayanagara oli puoliaavikolla ja riippuvainen muualta tuodusta vedestä. Hallitsijat rakennuttivat monimutkaisia kastelujärjestelmiä, joilla johdettiin jokivettä aavikolle, ja suuria säiliöitä, joihin varastoitiin vettä monsuunisateiden aikana kuivaa kautta varten.

Kuvia (karuselli), joissa kuvaselosteita (images with Finnish captions, click to open image carousel)
%d bloggaajaa tykkää tästä: