Navigaatiovalikko+

Chenini

Chenini on pieni kyläpahanen vuorten suojassa. Asukkaat ovat ylpeitä berberejä.  Opasberberini, Ali, kertoi hyvin tiiviisti heidän historiansa arabeilta  pakenemisesta ja linnoituksen rakentamisesta vuorelle aina siihen saakka, että nyt  kylää elvytetään ja on toiveita jopa sen saamisesta maailmanperintölistalle. Vuoren  toisella puolella on myös Uusi-Chenini, johon asukkaiden on ajateltu muuttavan. Vanhassa Chenininissähän asutaa luolissa. Alin oma 18 henkinen perhe asuu edelleen luolatalossa – eivätkä halua muuttaa mukavuuksien perässä uuteen kylään. Kylässä  asuu reilusti alle sata perhettä.

Kylän raitilla on kuitenkin ravintola, posti, alakoulu ja kahvila. Rinteessä on sitten muutama hotellihuoneeksi muutettu luola-
asunto, päiväturisteille kavila, ravintola ja matkamuistomyymälä. Ja sitten tietysti linnoitus: ylväs kivirakennelma, josta on ollut hyvä vahtia kylää arabien varalta kaikkiin suuntiin. Kuvista näkee vieläkin, että kaikki on kiven väristä.  Edes moskeija ei ennen ollut maalattu, ettei se näkyisi hyökkääjille. Nykyään se on loistavan valkoiseksi kalkittu. Useimmat turistit piipahtavat linnoituksessa ja lähtevät saman tien pois – ehkä käväisemään vielä Star Wars -elokuvan kuvauspaikalla, joka on lähistöllä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: