Navigaatiovalikko+

Kenza – luolahotelli

Cheninin kylässä voi siis majoittua. Käsitääkseni hotellikapasitetti on noin parikymmentä henkeä. Majoituin varmasti hienoimmassa luolassa. Se on kaikkien yläpuollella ja parhailla näköaloilla. Luolassa on etuhuone, jossa kaksi mukavaa sånkyä ja takahuone, jossa parisänky. Ulko-oven kainalossa on wc ja kylpyhuone. Siis kaikki mukavuudet. Omalla ovella on upea “terassi”. Tuuli vaan on ollut niin kova, että korvat soi ja hattukaan ei pysy päässä. Ali kertoi, että luolat ovat talvella parikymmenasteisia, kun ulkona on kymmenkunta astetta, ja kesällä edelleen viileitä, kun ulkona on 50-asteinen paahde. Berberit ovatkin kuulema “puolinomadeja”: vaeltavat sopivalla säällä ja pakenevat sydänkesäksi ja -talveksi luoliin. Minä nukuin luolassani vallan hyvin: kuivaa, pimeää, hiljaista – paitsi aasien huudot ja kukkojen kiekumiset sekä imaamien rukouskutsut välillä tunkeutuvat ovenkin läpi

. Nämä luolat eivät tosiaankaan ole kosteannihkeitä, vaikka mitään lämmitystä ei olekaan. Saattaa johtua siitä, että vuotuinen sademäärä on huonoimmillaan 5 mm. Nyt on ollut parempia sadevuosia ja vuorillakin kasvaa kukkia ja on “vihreää”. Hinnalla hotelli ei ole pilattu: 50 dinaaria kaksi yötä – 25 euroa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: