Navigaatiovalikko+

Säynätsalon kunnantalolla tapahtuu!

Kävin naapuritalossa kun sielä oli kesäkahvilan avajaiset. Väki oli jo löytänyt tiensä käytäville, kahvilaan, kunnanhallituksen kokoushuoneeseen ja valtuustosaliinkin. Ulkona oli aika hiljaista, koska ukkoskuuro juuri kasteli koko tienoon. Kuuntelin virallisen opastuksen ja 92-vuotiaan arkitehdin muisteloita Alvar Aallon apulaisena talon piirtämisestä ja rakentamisesta. Alakerran liikehuoneistoonoli avattu pop-up-shop.

Uutaakin tietoa tuli. Mm. valtuustosalissa on taulu, joka on Légerin maalaama. Tuo taulu on tosin kopio, koska kunnanhallitus ei sitä suuressa viisaudessaan lunastanut, vaan Aalto joutui sen itselleen ostamaan – tuolloin pilkkahinalla. Christie’s-huutokauppatalon arvio taulun hinnasta ja tarina siitä on mielenkiintoista luettavaa (tarina linkkisivun “Lot Notes” -välilehdellä).

Liitän tähän kuvasarjan, josta avajaisten tunnelma parhaiten välittyy.

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: