Navigaatiovalikko+

Taustatiedon keräämistä

Tavallinen arkipäivä Kunnantalolla: ihan riittävästi toimintaa ja kävijöitä. Keskisuomalainenkin huomioi Kunnantalon aukiolon ja sehän saattaa lisätä kävijämääriä.

Sukulaisilta ja tutuilta saa tietysti aina tykkäyksiä ja kommentteja, ja tällä kertaa äitini kommentoi uutista säykkiläisten ilmaisesta sisäänpääsystä. Olen liittänyt ilmaisen sisäänpääsyn sosiaalisen median aktiivisuutteen, muta sain huomautuksen siitä, että vanhemmat säykkiläiset eivät ehkä käytä sosiaalista mediaa tai jopa edes tietokonetta. Täytyykin harkita vielä joku lisätäky heille.

Tänään kävi kaksikin nuorta miestä, Ilkka ja Tapani, jotka ovat alkuperäisiä Säykkiläisiä – Muuratsalosta. Molemmat ovat muuttaneet jo kauan sitten pois Keski-Suomesta. Ilkka oli käymässä entisiä asuinsijoja katselemassa, ja lopuksi kierrettin Kunnatalokin vanhoja muistikuvia verestäen. Tapani tuli (sattumalta?) koiransa kanssa iltapäiväpyöräilylle ja juteltiin tovi infopisteessä. Tapanin vanhemmat asuvat edelleen saarilla. Molemmilta sain jutellessa uusia tietoja ja ajatuksia opastuksiini. Toinen heistä oli mm. pikkupoikana tuntenut Elissa Aallon ja jopa salaa opastanut vieraita parilla markalla Koetalolle sen muutoin ollessa suljettu.

Sain sitten vielä entiseltä kaupunginhallituksen puheenjohtajalta, everstiluutnantti evp Erkki Ikoselta hyvää materiaalia tutustuttavaksi. Ilmakuvia, Säynätsalon historia alkaen 1897 ja mielenkiintoinen ranskalainen DVD, jossa esitellään Kunnantaloa. Veikkaan, että Erkki tulee pitämään pistokokeet tuosta historiamateriaalista joku päivä 🙂  Video on sen verran hyvä ja uusia näkökantoja esittävä, että se kannattaa muidenkin tulla vaikka katsomaan tänne infopisteeseen. Toistaiseksi siinä on vain englanninkielinen selostus saatavilla. Video löyty YouTubestakin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: