Navigaatiovalikko+

Kesäkahvila avoinna — Our Summer Café Opens

Kesä näyttäisi viimein tekevän tulojaan tänne Pohjolaankin ja ajavan pois talven viimeiset rippeet. Vappuaaton kurjuuden jälkeen oli ilo huomata aamulla bussilla ajallessani, että Päijänteestäkin olivat jäät viimein lähteneet. Järven pinnasta kauniisti heijastuvat auringonsäteet ovat ainakin itselleni selkeä kesän merkki. Vaikkakin aikaa vielä on siihen, että voimme vaihtaa kevätvarusteemme shortseihin ja teepaitoihin, täällä Kunnantalolla olemme vähän malttamattomia ja päätimme ottaa varaslähdön kesäkauteen.

Olemme siis saaneet avattua kesäkahvilamme, joskin pienimuotoisesti. Tällä hetkellä valikoimiimme kuuluvat kahvi, tee sekä muut virvokkeet. Kauan ei kuitenkaan tarvitse suurempaa valikoimaa odotella, sillä ensi viikon tiistaina meiltä saa myös jäätelöä sekä muuta kahvileipää. Ja äitienpäivänä tietenkin hillovohveleita! Tervetuloa siis nauttimaan kuppi kuumaa — tai kylmää, jos tuntuu siltä, että toukokuun aurinko on jo liiankin lämmin.

dav

Espanjalaistytöt intoutuivat poseeraamaan Wäinö Aaltosen “Tanssijatar”-patsaan tyyliin.
Spanish girls are posing like the “Dancer” in the sculpture carved by Wäinö Aaltonen.

Eilen meillä kävivätkin jo ensimmäiset kahvilan asiakkaat, kun paikalle pelmahti kuin tyhjästä parisenkymmentä espanjalaista arkkitehtiopiskelijaa, pian vanavedessään brittiläisiä ja japanilaisia turisteja. Suomalaiset taitavat kuitenkin vielä heräillä talvihorroksestaan (vai olisiko vappu vienyt veronsa), kun heitä ei juuri ole vielä näkynyt 😉

Kunnantalon väki toivottaa kaikki tervetulleeksi kesäkahvilaan 2017!

Ps. Pitäkäähän blogia silmällä, sillä pian meillä on tulossa jännittäviä kahvilauutisia!


It seems summer is finally making its way here to the north and chasing away the last reminders of cold winter. This morning when I was taking the bus to Säynätsalo I was so happy to see the ice had finally melted from Lake Päijänne, the fresh water glimmering beautifully in the morning sun. It’ll still be a few weeks before we can finally trade our scarves and coats to shorts and t-shirts and hit the beach, but here at the Town Hall we’re a little impatient so we’ve decided to take a head start for the summer season.

In other words, we have opened our summer café. For now on a small scale, but starting from next Tuesday we’ll be selling ice cream and baked goods in addition to coffee and other refreshments. And if you happen to be visiting on Mother’s Day, we’ll be serving waffles with jam! So, we welcome you to step in and enjoy a hot cuppa — or a cold one, if you feel like the May sun is a bit too much for you.

We already had our first café customers yesterday when a group of Spanish architect students turned up out of nowhere, soon followed by some British and Japanese tourists. It seems like the Finns are still waking up from their hibernation for the winter (or perhaps May Day has taken its toll) since we haven’t seen any for a few days now 😉

Welcome to our Summer Café 2017 from us here at the Town Hall!

Ps. Keep an eye on the blog, we have an exciting announcement coming soon about our summer café!

%d bloggaajaa tykkää tästä: