Navigaatiovalikko+

Wood, Brick and Glass

English translation available at the end.

Olet ehkä jo Instagramista nähnytkin, että meille on tullut myyntiin myös Iittalan lasia. Kaupassamme on valikoituja Aalto-maljoja ja -maljakoita sekä erivärisiä Kaj Franckin suunnittelmia Kartio-laseja, muun muassa ultramariininsininen Suomi 100 neljän lasin -juhlapakkaus.

IMG_5356

Tänään rakentelimme uusille tuotteillemme hyllykköä, kun kaupastamme alkaa pöytätila käydä vähiin. Onni oli myötä, kun Kunnantalon varastosta löytyi alkuperäisiä, rakennuksesta yli jääneitä tai remontissa vaihdettuja punatiiliä. Tiilet vain pöydälle ja puulevy päälle, niin Aallon suosikkimateriaaleista tehty hylly oli valmis.

Kaikilla ei kuitenkaan ole ollut yhtä helppoa. Tiiliä varastosta kantaessamme (tai Harrin kantaessa, itse seurasin touhua sivusta kuten asiaan kuuluu) totesimme, että rakennusmiehillä on ollut täysi työ Kunnantalon muuraamisessa ja tiilien käsin kantamisessa. Niitä kun löytyy rakennuksesta yksi jos toinenkin 😉 Täytyy vain ihmetellä, miten toinen toistaan monimutkaisemmat ja suuremmat rakennelmat ovat syntyneet ilman nykyajan trukkien, nostokurkien ja kaivinkoneiden apua. Entisajan työmiehet ovat varmasti tuskastelleet, mitä kunnianhimoiset arkkitehdit seuraavaksi keksivät heidän päänsä menoksi. On kuitenkin onni, että maailmasta löytyy ihmisiä, jotka eivät pelkää unelmoida isosti sekä niitä, jotka ovat valmiita lähtemään ensin mainittujen ideoihin mukaan – ilman heitä olisi moni kaunis rakennus jäänyt tekemättä, moni tärkeä keksintö keksimättä. Nauttikaamme siis täysin siemauksin heidän työnsä hedelmistä.

IMG_5360You might have already seen on our Instagram that we have added Iittala glassware to our selection. In our shop you can now find different Aalto vases and Kaj Franck’s Kartio glasses in different colors, including the Finland 100 ultramarine. 

Of course we had to build a display for our new products, especially since we’re running low on table surface in our shop. We were lucky and found some original red bricks in the storage that had been left over from the construction of the Town Hall. Then it was just piling the bricks up and placing a wooden board on top and we had a display shelf made out of Aalto’s favorite materials. 

Not everyone’s had it so easy, though. As we were carrying (or Harri was carrying, I was watching from the sidelines as one does) the bricks from the storage room, we talked about how hard it must have been for the construction workers to manually haul around the bricks as they were building the Town Hall. After all, the building is made out of more than just a few 😉 One can’t help but wonder just how the different structures, each more complex and grand than the other, have been erected without the forklifts, cranes and diggers of today. The workers of old must have despaired about what the overly ambitious architects are gonna put them through next. But ultimately it’s a blessing that there are those in the world who are not afraid to dream big, and those who are not afraid to go along with the ideas of the first – without them there would be a lot fewer beautiful buildings in this world, and a lot fewer essential inventions. So let’s all enjoy the fruits of their labor to the fullest. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: