Navigaatiovalikko+

Laiska sunnuntai

Olipa laiska sunnuntai. Olin varannut hammaslääkäriajan Rayonin kaupungista, noin 20 kilometrin päästä kotikylältä, maanantaiaamuksi. Päätinkin mennä Rayoniin jo sunnuntaina ja varasin hotellihuoneen – edullisen sellaisen noin 15 eurolla – joka osoittautui ihan kelvolliseksi siistiksi hotelliksi. Itse matkan ajattelin testata toimivaksi julkisilla liikennevälineillä, vaikka taksillakin pääsisi edullisesti (noin 7 € suuntaansa). Taksin saaminen on tosin vähän kiven alla tällä seudulla, jossa turisteja ei pahemmin pyöri. Muutoin Grab-niminen taksisovellus toimii oikein hyvin ja on turvallinen, koska hinnan sopiminen ja maksu tapahtuvat sovelluksessa.

Niinpä sitten pyöräilin puolen päivän maissa muutaman kilometrin Ban Phen keskustaan, josta lähtee songthaew, lavataksi, Rayoniin. Myöhemmin sesongin aikana tuollainen kulkee myös rantaraittia pitkin, ja silloin kyytiin pääsee ihan kotiovelta. Arvelin polkupyörän olevan turvassa, lukittuna, mopojen ja skootereiden seassa.

Tummansininen songthaew lähtikin pienen odottelun jälkeen – vaaleansininen kulkisi rantaraittia pitkin. Värikoodit ovat ihan näppärät, mutta tutkin myöhemmin, että tummansinisiä kulkee useampaakin reittiä… Tuurilla satuin paluumatkalla oikeaan, tai oikeastaan ihmettelin pysäkillä, miksi useita tummansinisiä meni ohi kääntyvää kaistaa pitkin… 

Meitä taisi olla kyydissä puolen tusinaa aluksi, välillä joku jäi pois ja joku tuli tilalle. ei ollut ahdasta, mutta välillä aika tukalan kuumaa, vaikka ajoviima tietysti helpotti. Matka maksoi 30 bathia, 78 eurosenttiä.

Osasin näppärästi jäädä ihan oikeassa kohdassa pois kyydistä, kiitos Google mapsin ja sen, että songthaew pysähtyy ihan missä tahansa, jos joku haluaa pois kyydistä. Näköjään jopa liikennevaloissa keskikaistalla voi poistua ja käydä maksamassa kyydin kuskille. Paluumatkalla ilman Googlea ja turhan itsevarmasti jo pysäytin kyydin muutamaa sataa metriä ennen polkupyöräni parkkia…

Olin aikaisemmin käynyt jo paikallisen tuttuni kanssa Rayonissa ja ajattelin viettää iltapäivää rannalla, jonka tiesin. Moottoripyörätaksilla matka sujui nopsasti ja palvelu löytyy Grab-sovelluksesta. Olikin hyvä ajoneuvo ja jopa kypärä löytyi sekä kuljettajalle, että matkustajalle! Kyyti maksoi 64 bathia ja kuljettajalle lisäsin 40 bathin tipin, mikä onnistuu sekin sovelluksessa.

Rannalla oli letkeä tunnelma. Ruokakärryjä monta sataa metriä, kahvikojuja ja rantahiekalla tuoleja, varjoja ja paljon thaimaalaisia viettämässä sunnuntaina omilla piknik-alustoillaan. 

Lueskellen, pientä purtavaa ja kahvia nauttien ja ihmisiä katsellen tuntui oikein lomaisalta. Kävin vielä kävelemässä mangrovesuistoon rakennettuja kävelysiltoja pitkin joen rantoja ja ehdin juuri tilata Grab-taksin hotellille ennen kuin taivas repesi ukkosmyrskyyn. 

 

Lupasin kirjoitella jotain Säynätsalon kotini yksityiskohdista. Löyhästi tähän aiheeseen liittyen otetaan käsittelyyn kahvinkeittovälineistö. Viimeisin tapa työstää aamukahvi on espressomutteri, perintö-metallipurkista Lidlin kahvia ja mikrossa lämmitetty maito. Latte.

Olen viehättynyt puhelimen valokuvaohjelmiston taitoon tehdä valokuvista grafiikkaa, öljymaalauksia, vesiväritöitä, jne…

 

Olen myös opiskellut tekoälyn käyttämistä graafisessa suunnittelussa ja kuvankäsittelyssä. (En siis ihan laakereillani täällä vain makaa.) Ohessa kuva, jota ei ole olemassa. Sen on luonut tekoäly pyynnöstäni:

“on a table a Italian espresso coffee maker in parts and vintage square metal container for coffee and a package of coffee”.

Aikas mageeta! Vähän sillä vielä tuo mutterin rakenne on hakusessa 🙂

“on the table, an Italian espresso machine in parts, as well as a metal jar and a coffee packet”

“on the table, an Italian espresso machine in parts, as well as a old metal jar and a packet of coffee”

%d bloggaajaa tykkää tästä: